4 mars 2011

Helgutflykter och köld

Nu var det ett tag sedan vi skrev, igen. Veckorna susar förbi och vi hinner knappt andas.

Förra helgen hyrde vi bil tillsammans med vår rumskamrat Nat och våra engelska tjejkompisar i lägenheten bredvid. Vi åkte till ett område som heter Yarra Valley- vinodlingarnas mecka. Någon grundlig genomgång om hur vin tillbereds blev det tyvärr inte men vi deltog i en fantastisk vinprovning. Landskapet var idylliskt och det var svårt att tro att vi bara befann en timme bort från Melbourne? Emmy gav sig på rollen som chaufför några mil, vänstertrafik- trafikfara.


Barnen i baksätet; Lucy, Kat och Nat.


Picknick

Kat, Emmy och Lucy på en av vingårdarna.

Vi besökte även en djurpark (Healesville Sanctuary) som tar hand om övergivna djur, många djur från bränderna 2009 bor nu där. Vi såg koalor, kängurur, strutsar, dingos, och gick också på en...hm... fågelshow. Ingen av oss är särskilt intresserad i fåglar, men eftersom damen i entrén rekommenderade showen STARKT beslöt vi oss för att ge den en chans. Speciellt.


Obegripligt söt!

Kylan har nu kommit hit på riktigt. Jag har besökt röda korset och inhandlat mig en hoodie, en ulltröja, en enorm stickad sjal samt värmeljus. Igår var det 15 grader, låter inte så väldigt kallt kanske? Men om det blåser satan och man inte har kläder är det inte roligt. Vi sover med leggings, strumpor och gärna 3 tröjor. Brr.
Idag är det föresten 25 grader och sol? Vi kom precis hem från stranden och är i fart med att göra oss klara inför kvällen- husfest och utgång.

Jag har fått nåt slags eksem/bett/hudförändringar. Röda prickar som kliar. Misstänker djur i sängen men är inte säker. Inbillar mig att de ska försvinna snart.

Med risk för att tråka ut er läsare måste jag även nämna senaste lönekuvertet; JENIE.
När man trodde att alla försök att skriva rätt var uppnådda kom det ännu ett nytt? Haha. Igår gjorde jag ett försök till löneprat med chefen. Fick ett stort smin tillbaka och svaret att han ska höja den nästa vecka. Han kunde inte säga med hur mycket, det skulle visst bli en översakning? Intressant.
Några besparingar göra vi inte, utan lever istället upp lönen för att få ut mesta möjligt av våra sista veckor.

Imorgon blir det utflykt med grabbarna vi bor med. Destinatinen är ännu obestämd, vi får se.

/Jenny



1 kommentar:

  1. ÅH, jag saknar er! Kom hem. Livet är roligare med Hedlunds i landet... Vi kan hänga i Uppsala? Eller i Djurås?

    Uch för att frysa utomlands, menar det inte ironiskt. Minns att vi frös även vi NZ, inte kul utomlands när man packat väskan för solsemester!

    Nu verkar ni iofs ha bränt er - så det är väl bra ;)

    STOR KRAM!

    SvaraRadera