14 feb. 2011

Festival, ord-nonsens, och kattsällskap.

Måndag idag igen men vi har haft en fantastisk helg.
Myskväll i fredags, shopping, husfest och utgång i lördags, och igår var det St Kilda festival här i området där vi bor. Tusentals människor, musik, alkohol, karuseller, och strålande solsken.
Intensivt. Men vi har haft det riktigt roligt.

I Lördags natt kl fyra när jag kom hemgåendes såg jag vår sambo John och Jenny, (som för övrigt sa att de gick hem drygt en timme tidigare?!). Bakom sig hade de en katt som de envist lockade med sig, och tillslut fick in i huset, och upp i Nathaniels säng. Där lade den sig nöjd till rätta efter att ha blivit matad med både tonfisk och mjölk. Eftersom Stevie som också bor i rummet försökte förklara att han är allergisk så fick katten till sist lov att flyttas in i vårt rum, där den sov kvar hela natten. Det var underbart att vakna upp med honom hos oss. Är det något vi verkligen saknar så är det en huskatt.

Jobbet går bra men det är fortfarande mycket nytt att lära. Alla dessa ord.
Roti, Arachini, Zatar, Fritter, Spenakopita, Tart, Dim Sim, och för att inte tala om Babychino, som är en slags barnkaffe bestående av enbart skummad mjöölk och lite kakao? Annanas på hamburgarna och rödbetor på allt..Och något som heter Gravy, en form av brun sky de vill ha på sina pommes? Nog är det en ny matkultur man hamnat i allt?

Råttan har ätit av sitt gift, men den verkar fortfarande inte dött ännu, då den i natt bitit massa småhål på jennys arbetsshorts. Haha. Men jag jobbar på det!

/Emmy

3 kommentarer:

  1. Jag kommer ihåg Dim Sim och Gravy. MÄNGDER av gravy ska de ha, tror det är lite som brunsås? Här har kylan slagit till igen. Trist med mera vinter, men väldigt vackert ute. Har haft besök av hela familjen Naula i helgen vilket varit mycket trevligt. De tänker på er ska ni veta :)

    Stor kram från biblioteket med banan och politik-bok...

    Sanna

    SvaraRadera
  2. Gravy är ju dock väldigt "känt". Amerikanarna använder ju det också "istället" för brunsås. De andra orden var ju mer "Eh?"

    SvaraRadera
  3. håller med föregående! gravy är exakt som brunsås, fast dom måste ju ha ett namn på det. skulle kännas lite fel med "brown sauce"...

    SvaraRadera