21 jan. 2011

Blågul fest och tennis i luften.

Sitter i min alldeles egna älskade säng, nyss hemkommen från stranden och ett tappert försök till shopping. Klädkrisen är är inte rolig längre. Vi spyr snart på det knapra utbud som vi har tillgång till. Något måste ske.

Igår var vi på svensk tennisfest på hotellet nere på gatan. Det var en riktigt, riktigt trevlig kväll med blå-gult tema på såväl kläder, musik och inredning kvällen till ära. ABBA, oväntade återseenden, gratis drinkar, och festens läge på takterrasen, med tillhörande solnedgång, bidrog till att göra det till en riktigt toppenkväll. Vi blev väldigt patriotiska.

Vi trivs som sagt ypperligt här i vårt nya hus, och våra rumskamrater i kollektivet är hur roliga och trevliga som helst. Tre grabbar från Irland och England, samt en Irlänsk tjej. Vi har en slags innergård gemensamt med tre andra kollektiv hushåll och även där bor trevligt folk. Ikväll ska vi gå ner till stranden och ha gemensam barbequefest.

Området nere vid vattnet är mysigt och det finns en lång pir att flanera på. Längst ut finns ett pingvinområdet där man vid solnedgången kan se små dvärgpingviner komma upp ur vattnet om man har tur. Lyckades se en här om dagen men hade tyvär inte kameran med mig.

Vår jobbsituation? Vi jobbar på det, vi har båda haft provdagar och Jenny är välkommen tillbaka till sitt ställe på måndag. (Ett libanesiskt smörgåscafe där hon jobbar lågavlönat och svart, haha) Även jag har blivit erbjuden svartjobb på ett cafe här i området. Inte läge att vara kräsen.
Det är mycket kvar vi vill göra, och det är dyrt. Tex cage diving med vithajar som vi för allt i världen tänker unna oss, kommer gå lös på en härlig summa av minst 5500 sek. Puh. Så det är dags att masa sig ut i arbetslivet.

Det är varmt och skönt ute nu. Inget regn i sikte för stunden.
Hoppas det förblir så.

Som ni vet så är det tennis veckor här nere nu. Hela staden andas tennis. Vi hade tänkt gå med våra grannar idag och kolla när Söderling spelade, men insåg sen att vi missat honom pga av vår sovmorgon. Har vi ork kan det bli morgondagens aktivitet. Trots brist på tennisintresse så känns det som att vi bara måste när vi är på plats?

Nu ska jag slänga mig in i duschen och göra mig startklar för kvällens partaj.

/ Emmy

1 kommentar:

  1. wow, klart ni måste se söderling - häftigt :)
    ni verkar ha det guld down there, skönt att ni trivs i nya hemmet! Puss

    SvaraRadera