4 jan. 2011

Slut på hostel jobb, SOL och Sydney.

Skrivet den 1 jan.

Så har vi då äntligen lämnat Surfers paradise, hosteljobb, och Guldkusten. I onsdags skjutsade Nicklas oss till Byron bay där vi sen tog bussen vidare ner till Sydney. En nattlig resa på elva timmar utan vidare sömn.
Eftersom vi hade några timmar att slå ihjäl i Byron innan avgång så blev det ytterligare en tur upp till the lighthouse med tillhörande utsikt, föjlt av varsin pizza.

Här i Sydney bor vi i Manly, hos en bekant till vår vän Mimi som vi rest ner med. Vi får bo här under nyårshelgen och det är helt underbart. Hennes bekante vän heter Steve och bor här med två andra grabbar. Alla är från England och väldigt roliga och trevliga. Lägenheten är fantastisk och ballkongen med havsutsikt lika så, vi njuter. På måndag flyttar vi tillbaka till verkligheten och in på hostel inne i city..

Igår var det nyårsafton och vi mötte upp gamla vänner från Surfers och Jennys oslovänner Carina och Karl för att fira. Vi satt på en strand med hundratals andra och såg på fyrverkerierna och drack öl. Det var mäktigt att vara i Sydney och få insupa atmosfären, att stå på tolvslaget med harbour brigde och operahuset framför sig. Bildbevis kommer inom kort.

Idag vaknade vi upp och njöt av ännu en långfrukost på ballkongen, så fantastiskt att slippa hostelkök och trängsel! Därefter hoppade vi på färjan och åkte till operahuset och tog turistfoton.
Det har regnat mycket på Guldkusten som vi kom ifrån, men här nere är vädret helt underbart och vi har haft två väldigt varma och soliga dagar. Imorgon ska vi till stranden nedanför och sola.

En av grabbarna vi bor med jobbar som tv-halåa på en sportkanal. En sportkanal som enbart handlar om galopp-tävligar. Hur som helst så var han plötsligt på teven idag när vi satt och zappade. Samma kille som legat bakfull i soffan hela dagen och ätit pasta och pesto med oss, stod uppkladd i kostym och pratade med allvar in rutan. Nu ligger stackarn på golvet nedanför tv-sofforna (eftersom de är upptagna av två sovande mimi och jenny) och kollar på ett viktigt lopp, klockan är ett på natten och han har tydligen ett brinnande intresse för denna sport, haha.

Nu blir det god natt med er.

Hoppas ni hade en bra nyårafton igår och Gott Nytt År på er!

/Emmy

2 kommentarer:

  1. Åh va härligt att ni får leva lite lyxliv, det är ni värda :)
    Här är det grått i Uppsala.. men snart väntar ju resa och förhoppningsvis lite varmare :)
    Saknar er, Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Hej jag heter Emmy och jag lever för tillfället i en film... Ja du unga dam, du har det bra du!:) Njut av tiden. Hälsa Jenny!
    Kram från Hanna

    SvaraRadera