16 jan. 2011

Pungdjursincident och rokokomöbler

Då har vi installerat oss i vårt nya rum. Vi trivs som fiskarna (hajarna!) i vattnet. Rummet har vita väggar, högt till tak, ett fantastiskt trägolv som någon människa någon gång har valt att måla ljusblått, en antik garderob från tidigt 1800- tal, en pall/puff klädd med rosa fejkskinn, en stor kista som bord samt fantastiska vita spetsgardiner OCH en taklapma gjord av vita plastmuggar! (!???) Otroligt charmigt! Bilder kommer inom kort.

Vi kom precis hem efter ett glas nere på gatan och skulle bara gå in på bakgården för att hämta in tvätten då vi fick syn på ett stort djur. Vi flög tillbaka in i köket och smällde igen dörren i ren chock. Djuren här i Australien är något som skrämmer oss eftersom att minsta lilla kryp kan vara dödligt. Det visade sig med en närmare titt med Emmys "mobilkameralampa" att det var ett slags pungdjur som satt och åt av våra sopor. Den liknade en grävling blandat med en jätte-ekorre med en gigantisk svams och stora ögon. Under vår vistelse här har vi hört diverse historier om olika djur bland annat om ett slags pungdjur som sitter i träden och kastar ner saker, livsfarlig. Det enda man kan göra är att smörja in halsen med vegemite då den känner lukten (vegemite= blä) och håller sig borta.
Om den var skygg? Nej nej. Den satt lugnt kvar och stirrade på oss när vi tillslut vågade smyga ut för att få in tvätten. LÄSKIGT.

Nej nu blir det god natt här borta!

Bilder på rummet kommer inom kort.

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar