14 jan. 2011

Rumskamrater från helvetet- flyttar till hus

Vi anlände till ett regnigt Melbourne i ett sjukt tillstånd. Nu har solen kommit och vi är friska-vi går mot ljusare tider! Magarna är nästan i form och aptiten är tillbaka, lika stor som vanligt.

Idag har vi varit på stranden, äntligen. Som ni säkert hört har det regnat en del här nere i landet down under. När solen kom fram idag var det som att alla släppte allt i sina händer och sprang till stranden. Så även vi som var på plats kl 10.

Nu bor vi på BASE hostel, vilket är det bästa och renaste vi bott på under resans gång. Men, i samma rum bor även 5 tjejer frå Sydney som åkt ner hit på någon slags weekend fylld med shopping och fest. Ja, vi delar även badrummet med rummets enda spegel. I natt kom de hem kl 04.00, slog på lyset, skrek och skrattade med en inte okej ljudnivå samt åt/kastade chips i hela rummet. I deras sällskap fanns även en grabb som inte tillhör vårt rum. Efter att vi båda legat vakna i ca 1 timme i den här höga ljudnivån fick vi lov att ryta till. De släckte lyset och fortsatte sedan att fnittra och snacka, respekt? Jag kokade och glädjer mig otroligt mycket till att flytta ut härifrån.

Imorgon flyttar vi in i ett rum här i St. Kilda, vilket ska bli helt fantastiskt. Det är populärt att bo här i St.Kilda och efter att ha varit runt på massa visningar i tisdags så bestämde oss för att prioritera läget istället för standarden. Nu har vi guldläge, men ett rum utan fönster. Rummet ligger i ett slags hus med tre olika somrum, gemensamt kök och gemensamt badrum. Hyresvärden är en extremt lugn kille, eventuellt pårökt, med färgglada manchesterbyxor som ser ut att höra hemma i Byron bay. När vi gick igenom husreglerna lät det följande:

-"...and the houserules are, well there are no rules, i think your´re all adults.."

Så några husregler finns alltså inte och vi betalar tydligen hyran veckovis,
slappt.

Melbourne är verkligen fantastiskt och vi ser fram emot att se mer av staden.
See ya!




Emmys guldbild



Så otroligt söt!!
Jag stöttade.


2 kommentarer:

  1. Tjenare! otroligt bra bild! på geten med Sydney i bakgrunden. Där fick du till det. Här regnar det oxå nu! Längesedan, bara det att vi har snö som underlag så det var "glasruta" på min promenadväg.Klarade bena denna gång med hjälp av stavarna.Mera bilder vill vi ha! kramar mamma

    SvaraRadera